Toimii kevyenä lounaana tai isomman aterian lisukkeena / alkuruokana. Seiti on paistamisen jälkeen herkästi hyvin kuivaa ja siksi halusinkin tehdä sille kevyen ja pirteän kastikkeen. Kastikkeen pääraaka-aineeksi valitsin sitruunan koska se sopii kalasalaatin kanssa kuin nenä päähän.
Ainekset:
Salaatti
300 gr pussi pakastettuja alaskanseitikuutioita
1 keskikokoinen jäävuorisalaattikerä
1 rasiallinen luumukirsikkatomaatteja
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 normikokoinen punasipuli
1 kurkku
fetaa/salaattijuustoa
yrttisuolaa
sitruunapippuria ja rakuunaa
Kastike
0,5 dl öljyä (oliivia, rypsiä tai vaikka molempia sekaisin)
0,5 dl vettä
2-3 sitruunaa puristettuna (tai mikäli käytät valmismehua 50-75ml riippuen voimakkuudesta)
hyppysellinen provencen yrttisekoitusta
hippasen pippuria ja yrttisuolaa
Salaattikastikkeen valmistusta varten tarvitset syvän kipon tai vaikka juomalasin jos et ole ronkeli. Sekoitetaan haarukalla kaikki ainekset ja kaadetaan valmis kastike salaatin päälle tarjoilu vaiheessa. Mikäli päätit lisätä kalapalat kulhoon voit kaataa myös kastikkeen sekaan ja myllyttää sen tasaisesti ympäri salaattia. Anna salaatin imeä itseensä salaattimehuja 5 minuuttia ja tarjoile.
-Jan-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti