maanantai 3. joulukuuta 2012

Kevyt lasku

Moro, raapustelutauolta palattu ja ajattelinkin palata niin sanotulla kevyellä laskulla kirjoittelu rutiiniin. Kevyt on päivän annoskin: Alaskanseiti vihersalaattia ja sitruunainen salaattikastike. Helppoa kuin heinänteko ja tuo sitä kaivattua kalaruokaa ruokaympyrään.




Toimii kevyenä lounaana tai isomman aterian lisukkeena / alkuruokana. Seiti on paistamisen jälkeen herkästi hyvin kuivaa ja siksi halusinkin tehdä sille kevyen ja pirteän kastikkeen. Kastikkeen pääraaka-aineeksi valitsin sitruunan koska se sopii kalasalaatin kanssa kuin nenä päähän.


Ainekset:

Salaatti
300 gr pussi pakastettuja alaskanseitikuutioita
1 keskikokoinen jäävuorisalaattikerä
1 rasiallinen luumukirsikkatomaatteja
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 normikokoinen punasipuli
1 kurkku
fetaa/salaattijuustoa
yrttisuolaa
sitruunapippuria ja rakuunaa

Kastike
0,5 dl öljyä (oliivia, rypsiä tai vaikka molempia sekaisin)
0,5 dl vettä
2-3 sitruunaa puristettuna (tai mikäli käytät valmismehua 50-75ml riippuen voimakkuudesta)
hyppysellinen provencen yrttisekoitusta
hippasen pippuria ja yrttisuolaa




Pilkotaan salaattiainekset riittävän isoon kulhoon. Itse yritän aina tehdä aineksista haarukoitavan kokoisia ettei niitä tarvitse "jahdata" lusikoimalla muttei kuitenkaan niin isoja että syömisestä tulee duunia. Tässäkin sipuli on ehdoton poikkeus joka olisi hyvä saada mahdollisimman pieneksi koska saattaa tuurista riippuen olla hyvinkin voimakasta ja vie liian suurina paloina ruokahalun mennessään. Juusto mukaan sekamelskaan.




Ruskista kalat kevyesti öljytyllä pannulla kypsiksi. Mausta kevyesti sitruunapippurilla, yrttisuolalla ja rakuunalla. Nosta valmiit kalat tarjoilusta riippuen joko valmiin annoksen päälle tai sekaan kulhoon josta ensimmäinen lokki poimii kaikki sattumat päältä.



 
Salaattikastikkeen valmistusta varten tarvitset syvän kipon tai vaikka juomalasin jos et ole ronkeli. Sekoitetaan haarukalla kaikki ainekset ja kaadetaan valmis kastike salaatin päälle tarjoilu vaiheessa. Mikäli päätit lisätä kalapalat kulhoon voit kaataa myös kastikkeen sekaan ja myllyttää sen tasaisesti ympäri salaattia. Anna salaatin imeä itseensä salaattimehuja 5 minuuttia ja tarjoile.




-Jan-


Ei kommentteja: