torstai 6. joulukuuta 2012

...Ja porsas osa 2

Terve taas! Eli ekologisen kokkaamisen alkeita täällä raapaistaan kun vuorossa on eilen paistetun paistin tämän aamuiset rääppijäiset. Brunssista oli puhe niin paistoin kinkkumunakkaan jolla lähtee varmasti päivä käyntiin. Oheisessa reseptissä on ohjeet kahteen munakkaaseen eli ottakaa se huomioon annoskokoa miettiessänne.




Ainekset
4 siivua possun paistia
6 kananmunaa
puolikas punasipuli
juustoraastetta maun mukaan




Kuutioidaan paistiviipaleet ja hienonnetaan sipuli. Ruskistetaan molemmat kevyesti öljytyllä pannulla. Kaada possusipuli sekoitus pois pannulta erilliseen kippoon.




Riko lasiin kolme kananmunaa. Sotkota keltuainen ja valkuainen haarukalla sekaisin. Kippaa samalle pannulle. Paistirasvaa ei tarvita koska sipulipossu täytteestä on pannun pinta vielä sen verta liukas että munat paistuvat siinä ongelmitta. Tarkkaile ja kokeile paistilastalla munakkaan reunoja sitä mukaan kun alkaa kiinteytyä että pysyy irtonaisena eikä pala kiinni. Pannuun kiinni palaminen on varmaan yleisimpiä munakkaan epäonnistumisen syitä.




Mitä pitemmälle paisto menee sitä pitemmälle munakkaan alle voit yrittää lastan ujuttaa. Ole kuitenkin varovainen ettei tule reikiä. Kun olet saanut munakkaan kauttaaltaan irti pannusta voit lisätä puolet possusta ja sipuleista munakkaan toiselle puoliskolle.



 
Päälle juustoraaste ja varovaisesti nostetaan munakkaan "kansi" kiinni. Annetaan paistua vielä hetki erittäin miedolla lämmöllä että juusto sulaa kunnolla ja nostetaan tarjolle. Nautitaan ketsupin kanssa.




-Jan-

Ei kommentteja: