sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Aina ei mee..

...putkeen kun kokeilee siipiään ruuanlaitossa. Terve vaan ja seuraavaksi onkin vuorossa resepti jonka kanssa ei menty kuin strömssöössä. Mahtava yhdistelmä perisuomalaista ja aasialaista keittiötä eli Thaicurry-karjalanpaisti ei lopulta kaatunut kuin yhteen pieneen ajoitukselliseen virheeseen jonka korjaamisen opastan myöhemmin reseptissä.




Mistä idea tähän sitten lähti? Noh. Taas kerran oli karjalanpaisti tarjouksessa ja kuitenkin sitä oli ihan perinteisenä vaihtoehtona syöty jo aiemmin viikolla niin halusin tehdä siitä hieman vivahteikkaamman aterian.

Ainekset
1 rasiallinen valmiiksi kuutioitua karjalanpaistia
1 ps peruna ja keittokasvikset pakastetta (niitä "isoja" kimpaleita)
2dl törppö kookosmaitoa
2dl törppö kookoskermaa
2 rkl currytahnaa (valitse itse punainen, keltainen tai vihreä sen mukaan miten tulista haluat)
vettä
basilikaa
yrttisuolaa
pippurisekoitusta




Laita ensin uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kippaa lihat padan pohjalle. Vettä sen verran että lihat peittyy. Kasvispakasteet sekaan. Curry tahnaa muutama reilu t-lusikallinen, jokunen basilikan lehti, pippurisekoitusta ja yrttisuolaa maun mukaan. Laitetaan uuniin ja annetaan muhia noin 2,5 tuntia.




Edellä mainittu aika on kulunut niin lisää kerma sekä maito ja pyöräytä padan sisältöä muutaman kerran. Pata takaisin uuniin vielä noin 40 minuutiksi ja ruuan pitäisi olla nyt valmista. Lopuksi muutama basilikan lehti annoksen pinnalle koristeeksi.




Se missä itse menin ensimmäisellä kerralla metsään oli että laitoin kookokset samassa yhteydessä muiden ainesten kanssa uuniin. Pitkä kypsennysaika ja kova kuumuus aiheuttaa kermassa ja maidossa "leikkaantumisen" eikä lopputulos ole ulkonäöltään toivotun näköinen vaan "rakeisen" näköinen. Maku siitäkin huolimatta oli suorastaan tyrmäävän hyvä. Liha ja vihannekset olivat imeneet toivotulla tavalla currymakuja itseensä ja olivat rakenteeltaan suorastaan suussa sulavia.


Ei ihan niin nätti versio samasta ruuasta...

-Jan-

Ei kommentteja: