Morjens! Edellinen postaus käsitteli sitä kun kokeellisessa kokkauksessa väistämättä välillä floppaa. Tällä kertaa esittelen reseptin joka sai yllättävänkin paljon positiivista huomiota. Osallistuin jokin aika sitten vihannes.netin reseptikilpailuun
Värikkäämmällä kasviskeitollani. Voittohan siitä tuli ja tie tähtiin oli avattu! No ehkei sentään mutta onhan se aina ihan kiva saada tunnustusta myös "ulkopuolisilta" tahoilta.
Jostain syystä reseptini
valkosipuliruiskrutongit olivat pudonneet heidän keitostaan pois mutta omasta mielestäni ne ovat suorastaan olennainen osa tuota keittoa.
Ainekset
4 tomaattia
1 keskikokoinen kurkku
2 paprikaa (esim. keltainen ja punainen tuomaan sitä värikkyyttä)
1 kesäkurpitsa
150 gr maustamatonta tuorejuustoa
litra vettä
timjamia
valkosipuliöljyä
basilikaa
ruisleipää (itse käytin pari päivää vanhoja ruispaloja)
Asettele tomaatit uunin pellille ja kypsennä hetki että kuori menee ruttuun. Ota pois uunista, poista kuori ja pilko. Kuutio loputkin vihannekset suht pieneksi ja lisää isoon kattilaan. Tujaus valkosipuliöljyä sekaan ja pehmitetään kunnon lämmöllä 5-10 minuuttia. Sekoittele vähän väliä ettei pala kiinni.
Lisää vesi ja tuorejuusto. Mixataan puulastalla ja jatketaan keittelyä kunnes kiehuu. Timjami ja basilika oman mukaan sekaan soppaan. Nosta kattila pois liedeltä esim. tiskialtaan pohjalle koska seuraavaksi olisi tarkoitus soseuttaa keitto sauvasekoittimella ja roiskeilta tuskin pystyy välttymään. Ole huolellinen ettei jää kokkareita.
 |
Vihannes.netin versio |
Leikkaa ruisleipä kuutioiksi ja lisää kulhoon. Kaada tilkka valkosipuliöljyä päälle ja pyörittele kevyesti lusikalla että jokainen kuutio on tasaisen öljyinen. Lisää kuumalle pannulle ja paista kunnes leipäpalat ovat rapeita. Keitto lautaselle ja krutongit päälle. Pinnalle voit halutessasi ripotella hieman basilikaa koristeluksi ja valmista tuli!
 |
Allekirjoittaneen versio |
-Jan-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti