maanantai 26. marraskuuta 2012

Quick & easy

Couscous on valehtelematta maailman helpoin lisäke! Couscous yhdistetään monesti ulkonäkönsä puolesta riisin sukulaislajikkeeksi vaikka todellisuudessa kyseessä on vehnäpohjainen valmiste joka muistuttaakin tästä syystä enemmän pastaa kuin riisiä.




Siitä on tarjolla kolmea eri vaihtoehtoa: vaalea, täysjyvä sekä israeli. Kuten yleensäkin näistä täysjyväversio on kaikkein ravinne ja vitamiinirikkain sisältäen hyvän pläjäyksen rautaa, sinkkiä, seleeniä ja kuitua. Vaalea taas on lajikkeista pehmein ja suomen oloissa eniten käytetty esim. salaateissa. Se taustoista ja nyt siihen maailman helppoimpaan lisäkkeeseen. Eli tarjolla on seuraavaksi helppo kanacurry couscousilla.

Ainekset:

Couscous
4 dl couscousia
4 dl vettä
"hyppysellinen" aromisuolaa
2 rkl öljyä

Kanacurry
250 gr maustamattomia broiskun filee/paisti-suikaleita
2 tl keltaista currytahnaa
2 normikokoista sipulia
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 chilipaprika
loraus öljyä paistoa varten
1-2 dl vettä liemeksi




Ota reippaan kokoinen kattila couscousia varten. Kiehauta siinä vesi, aromisuola ja öljy. Lisää couscousit kiehuvaan veteen, käännä kauhalla kerran tai kaksi ja nosta kattila pois liedeltä ja anna imeytyä kannen alla odottamassa tarjoilua.




Sitten kanaa. Pannu tulille. Tilkkanen öljyä. Kuullotetaan minuutti tai kaksi pilkottuja sipuleita ja chilejä. Lisätään kanat ja maustetahna. Annetaan paistua muutama minuutti ja lisätään suikaloidut paprikat ja pari desiä vettä liemeksi. Paistetaan tasaisesti sekoittelemalla kunnes paprikat pehmenevät ja kana on kypsää. Ja ruoka on valmis tarjoiltavaksi.




Vaihtoehtoisesti voisit paistaa kanacurryn wok-pannulla tai vastaavalla isolla kasarilla ja lisätä couscousit tässä vielä lopuksi pannuun imemään itseensä curry makuja ja kokonaisuuden ulkonäöstä tulee paellamaisempi.


-Jan-

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa värikäs ja maukkaan näköinen annos!
Hieno blogi!
Inga