Ensimmäisenä reseptinäni aion esitellä kesäkurpitsa-jauhelihakeiton allekirjoittaneen tapaan. Olen
keittojen suhteen todella myöhäänherännyt. Urheilijanuorella ei ollut
aikaa/intressejä tarttua soppakauhaan (Pasta & Riisi über alles) kunnes
kokeilin juuri tätä nimenomaista keittoa. Nykyään keiton liemiosuus on yksi
suosikkejani ja pyrin joka kerta tuomaan samoihinkin keittoruokiin uusia
vivahteita mixaamalla liemeen jotain uutta maustetta.
Keittoon menevät
seuraavat artikkelit:
400gr jauhelihaa
4
normivalkosipulin kynttä silputtuna
2-3 chilipaprikaa
(ihan miten tulista haluaa saada aikaan)
2 hyvän kokoista
sipulia
2
ruokalusikallista tummaa siirappia
1 keskikokoinen
kesäkurpitsa
2 purkkia tomaattipyrettä
1 paprika
hyppysellinen
rouhittua mustapippuria
öljyä paistoon
vettä
Hienonnetaan
chilit, pippurit ja valkosipuli sopivasti öljyttyyn pataan. Paistetaan muutama
minuutti täydellä huudolla että mehut ja aromit irtoaa aineksista. Lisätään kahteen
kertaan puolitetut ja viipaloidut sipuli suikaleet sekaan ja annetaan paistua.
Jauhelihan ruskistus mausteiden keskellä. Sormenpään kokoiset kesäkurpitsa
palaset sekaan ja sekoitellaan. Mikäli pitää mehevän pehmeistä paprikoista voi
nekin lisätä tässä vaiheessa koska kypsyvät huomattavasti muita nopeammin. Pyreet pataan ja myllytetään aineksia kunnes pyre on tasaisesti ympäri
keitt...pataa.
Vettä ihan sen mukaan minkä kokoinen pata on käytössä ja taas
tulisuutta lieventämään. Oma 3,3 litran kermansaven pata imaisee runsaan litran
vettä vielä tässä vaiheessa. Haudutetaan noin 5 minuuttia kannen alla tai
kunnes vesi kiehuu taas.
Mikäli pidät "pureskeltavista" paprikoista
lisää ne nyt vasta pataan yhdessä siirapin kanssa. Annetaan hautua kannen alla vielä 10 minuuttia.
Mikäli vesi kiehuu paprikan lisäysvaiheessa ja käytät lämpöä varaavaa pataa
voit kääntää levyn pois päältä jo tässä vaiheessa. Tarjoilu vaiheessa voi makua
syventää vaikka juustoraasteella ja avot!
-Jan-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti